SVBFifa

U-20 zaalvoetbal selectie Suriname pakt Kampioenschap

Door in de tweede wedstrijd met 6-6 gelijk te spelen tegen de Frans Guyanezen is Suriname U-20 Kampioen geworden van het Futsal U-21 Selection Tournoi International.

Suriname begon heel sterk en kwam al heel snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Denilson Joekoe (The Lions) en Nazario Doesburg (Styx). Zelfs een onbegrijpelijke beslissing van de arbiter om Nazario Doesburg (Styx) een rode kaart te geven bracht Suriname niet in problemen.
Twee dekkings fouten in de achterhoede zorgden ervoor dat de Fransen terug kwamen naar 2-2, wat ook de ruststand was.

Na de rust bracht Denilson Joekoe (The Lions) Suriname wederom op voorspong. Een rode kaart voor Jamal Pocorni (FCB) volgde, maar de defensie van Suriname hield ook nu weer stand. Echter kwamen de FraIMG-20160507-WA0073nsen middels een machtige vrije trap op gelijke hoogte en met nog 5 minuten te gaan kwamen zij zelfs op voorsprong. Een overtreding op Ashiq Jawahir (Ontspan) leverde Suriname hun 4de 10 meter trap op. Aanvoerder Sercinio Caupain (Lengte Boys) faalde niet en bracht de stand op 4-4. Een machtige combinatie kort daarna tussen deze 2 spelers stelde Elah Pengel (All Stars 2) in staat om voor de 5-4 te zorgen. Suriname heerste en het was Gorgio Bhoi (The Lions) die met een oerhard schot Suriname met nog 2 minuten te gaan op 6-4 schoot. Het verzet van de Fransen leek gebroken maar niets was minder waar. De spelers van Suriname waren met hun hoofd al bij het Kampioenschap en verspeelden de bal knullig voor de Fransen die met nog 7 seconden te gaan de 6-6 binnenschoten.

Al met al kan gesteld worden dat het een geslaagde trip naar Frans Guyana is geweest en het spel heeft aangetoond dat het wel snor zit met de toekomst van ons zaalvoetbal niveau…