Verslag dag 1 “de Heenreis” Consude U-14 Futsal selectie

Zaterdag 10 en zondag 11 december – “De heenreis”

Het begint echt te kriebelen enkele uren voordat je uit huis moet vertrekken. Het is 18:00u en de Surinaamse delegatie moet om 21:30u aanmelden te NIS…..totdat er ineens bericht komt dat er een vertraging is opgetreden. Nieuwe aanmeld tijd te NIS is 23:30u! selectie

Verzamelen te NIS met alle ander sporten is zoals gewoonlijk een logistieke uitdaging. Als first time coach werd het mij wel direct duidelijk dat er enig systeem is te bespeuren; “het is niet de eerste keer dat ze dit doen” waren mijn gedachten….een positief gevoel. Dat de jongens van zaalvoetbal allen hun paspoort daadwerkelijk hebben meegenomen en er niet een “cito rit” naar huis moest worden uitgevoerd is ook altijd geruststellend.

De planning was dat de Surinaamse delegatie om 01:00u zou vertrekken met de bussen van het Nationaal Leger richting de JAP luchthaven. Met een kleine vertraging waren wij rond 01:30 met z’n allen onderweg. Daar aangekomen is het proces van inchecken vlot verlopen om vervolgens rond 05:25u op te stijgen richting Barranquilla, Columbia…..”het is maar goed wat wij op dat moment nog geen idee hadden wat ons te wachten stond”.

Een rustige vlucht richting Barranquilla totdat wij van de captain te horen krijgen dat wij “even” moeten cirkelen, omdat wij niet kunnen landen vanwege mist. Na een uur cirkelen begint de twijfel toe te nemen of wij wel spoedig de landing kunnen inzetten….het duurt immers al zo lang. Alhoewel wij altijd positief zijn ingesteld ontkom je er niet aan om op dat moment te denken aan de tragische vlucht van het Braziliaans team dat verongelukt is enkele weken geleden in Columbia…..na circa 1.5u cirkelen komt dan het verlossende bericht van de captain…..we vliegen door naar Cartagena. Dit vanwege brandstof gebrek en onzekerheid wanneer de mist is opgeklaard te Barranquilla en landen mogelijk te maken.

Geland te Cartagena is het bericht van de captain dat wij even zullen bijtanken en het nodige papierwerk in orde maken om vervolgens weer te vertrekken richting Barranquilla. Inmiddels voelt een ieder aan in het vliegtuig dat “even” niet maar even is. De sfeer zit er goed in en een ieder is (nog) fris, gedreven door enthousiasme. Het stewardessen en stewards van de SLM hebben zeer goed gezorgd voor de delegatie. Een ieder heeft drinken gekregen. Enkele jongens, die wat later de durf hebben om het te vragen, zijn voorzien van brood, wat koek en enkele flesjes soft. Na 2 uur zitten ebt logischerwijs het enthousiasme weg en komt op het juiste moment het bericht van de captain dat wij terug vliegen naar Barranguilla….alles is nu gereed.

airport2

Het hoofd van de delegatie en de trainers waren tijdens de stop te Cartagena reeds aan het overleggen over de komende uitdaging……wij hebben onze aansluitingsvlucht te Barranquilla GEMIST vanwege de vertraging!!! Het zijn “non-refundable” tickets….aghhh dat zien we wel wanneer we daar zijn was het algemene uitgangspunt….het heeft geen zin om ons er nu druk over te maken, aangezien wij nu niets kunnen doen.

Aangekomen in Barranquilla begon inderdaad de uitdaging voor de het hoofd van de delegatie (Sergio) om ervoor te zorgen dat wij zsm door kunnen vliegen naar Medellín. Wij stonden geboekt met de maatschappij Avianca naar Medellín. Het gesprek duurde erg lang en wij konden duidelijk zien dat Sergio’s gezicht er niet vrolijker op is geworden. Hij riep de coaches bij elkaar en gaf aan wat de uitdaging was. De tickets zijn via een tussenpersoon/maatschappij op Curaçao geboekt en die nu niet bereikt kan worden. Het is immers zondag ochtend/middag. De personen op Curaçao moesten “iets U14 Zaalvoetbalselectie openstellen” zodat er nieuwe tickets konden worden uitgegeven……het streven was om ons vandaag nog in Medellin te krijgen….”we doen ons best” waren de laatste woorden van Sergio.

Nog een uur later, inmiddels 2 uren reeds te Barranquilla wederom bericht van Sergio dat het gelukt is, echter de groep gaat wel gesplitst worden….een deel vertrekt over 4 a 5 uren en een ander deel over 6 uren…..

Een hectische periode volgde voor het uitgeven van nieuwe instapkaarten, wachten en nog meer wachten en gewijzigde berichten dat een deel van de groep via Bogota zal vliegen en een klein deel rechtstreeks.

Rond 21u lokale tijd (23u Sur tijd) geland in Medellin en daar de volgende uitdaging. Onvoldoende bussen om de sporters te vervoeren naar de diverse locaties. Met tussenkomst van de personen van het ministerie zijn terstond extra bussen geregeld. Een nog grote uitdaging was de koffer van Dion die niet was aangekomen op de vlucht! Om geen paniek te veroorzaken heb ik besloten om dit niet in de app group met de ouders te vermelden. Het vermoeden was nml. dat de koffer met een andere vlucht een halfuur laten zou arriveren. Gelukkigerwijs was dat ook zo en wij konden dus vrolijk verder. Inmiddels ruim 24u onderweg vanaf het moment van vertrek uit huis in Suriname.

airport

De zaalvoetbaljongens waren wel de spil binnen de delegatie aangezien zij met hun “bose speaker” en hun zang kunsten…..de ene iets beter dan de andere……de rest van de delegatie levendig houden.

Rond 22:15u het hotel ingecheckt, en de jongens aan het eten. Een lekkere pasta werd ons geserveerd. De laatste teambespreking voor de avond en duidelijke afspraken gemaakt over morgenochtend……alle jongens zagen er bekaf uit en gaven aan direct naar bed te gaan….rond 22:45u.

De technische staf had nog een meeting met het logistiek team van de delegatie. Rond 00:30u was alles afgestemd en kon ook de technische staf (TS)douchen en naar bed. De tenues moesten nog vanuit een ander hotel arriveren en deze zouden wij in de nacht ontvangen.

Om 02:30u nog een telefoontje van de Surinaamse organisatie ontvangen dat de tenues zijn gearriveerd en wij deze om 07:00u ontvangen in de lobby.

Bekaf van de gehele dag en het laatste telefoontje valt een ieder direct in slaap…..

Namens TS, Rolf I. Verwey